20 Temmuz 2010 Salı

Oğluşumun Odasını Boyattık

Köşelerle birleşmiş hali:)
Odanın bitmiş hali







Kocacığım ve kankisi boyacımız:)



Hazırladığımız şablon









Odanın boyanmadan önceki hali.





Cumartesi sabahı Praktiker'den bebek odası için antibakteriyel boya aldık. Mavi ve fıstık yeşili. Maviyi karıştırarak elde ettim.Pazar sabahı 7.30'da Koray'ı apartopar yataktan kaldırdım. 9'da boyacı gelecek biz daha şablon hazırlamadık diye. Koraycığım garibim tek gözünü açtı sabahın 7.30'da bu ne enerji hamile olan senmisin benmi diye baktı ve tekrar uyumaya çalıştı. Tabi izin veren kim hemen uyandırma çabalarımı hızlandırdım. Bizimki söylene söylene kalktı.

İkea'dan daha önce aldığım dalga şeklindeki aynayı şablon olarak almaya karar vermiştim. Evdeki yağlı kağıttan ayna kadar kesip ayna üzerine koyduk ve şablonu çıkartıp bir güzel makasla kesttik. Koraycığım gidip ustayı evinden aldı( O kadarda kibardır yani bize gelen usta şanlı evinden alınıp evine bırakılır...) Adamcağız hayatında ilk defa böyle bir boyama yapıyormuş ne istediğimizi anlatana kadar baya bir uğraştık. Birde boyacı Boşnak tam türkçe bilmiyor. Ben muhteşem Boşnakçamla ona nasıl yapması gerektiğini izah edilyorum durum çok fena yani...:)


Boyacı bu şablon çok ince olmaz kartondan şablon çıkaralım dedi. Allah'tan evde büyük bir karton kutu vardı da onu kestik. Sonra şablonu duvara koyup kurşun kalemle çizdik. öçüleri eşit olsun diye habire duvarda ölçü aldık. Boyacı ben çok terliyim deyip odanın camınıda kapatınca duş almış gibi oldum. Terlemekten nefret ediyorum artık:( Çizim işini bitirince bantlayalım taşmasın dedik ama bu seferde bantlar tutmadı. Boyacımız sağolsun ben fırçayla taşırmadan hallederim dedi. O boyuyor biz Koray'la başında taşımadıkça oley çekiyoruz. Utanmasak timsah yürüyüşü yapacaktık. Baya bir çaba sonucunda boya işi bitti. Şimdilik herşey istediğim gibi gidiyor. Mobilya geldikten sonra Funtosee'nin stickerlerinden neşeli dünya modelini alıp duvarları süslemeyi düşünüyorum.

3 yorum:

  1. SÜPER OLMUŞ arkadaşım! Güle güle bu odada büyüsün inşallah. Odanın son halini çok merak ediyorum. Eminim HARİKA olacak!

    YanıtlaSil
  2. Ne uzun bir bekleyiştir şimdi son 3 ay,insanın sabrı tükeniveriyo bir an önce onu kucağına almak için...Allah oğluşunuzu güle oynaya büyütmeyi nasip etsin inşallah odasında..odanın son halini görmek isterim doğrusu

    sevgiler

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkürler. Odanın mobilyası geldi. Ama figürlerle eksiklik var onların gelmesini bekliyorum. öyle yayınlayım diyorum.Bence güzel oldu ama bakalım siz beğenecekmisiniz?

    YanıtlaSil