11 Ocak 2012 Çarşamba

Ateş'in ilk oyunparkı macerası

Evde sehpayı ters çevirip araba yapıp salonun içinde geziyoruz.















Son zamanlarda bizim mahaleye köpekler dadandı. Ama öyle böyle değil. Gecenin bir kör yarısı kavga ediyorlar. Ateş'te onların sesine uyanıp ağlıyor. Susturup uyutmamız 2 saati buluyor. Gözünü açar açmaz hav hav demeye başlıyor garibim. İçinde köpeklere karşı bir korku oluştu. Daha öncede bahsetmiştim.Kendi yaşıtlarının çıkardığı ani sesler ve ona doğru yaptığı hamlelerden de korkuyor. Avazı çıktığı kadar ağlıyor ve bana doğru kaçıyor. En son süpürge sesinden de korkmaya başlayınca pimpirikli anne baba olarak bir pedagogtan yardım almamızın uygun olacağını düşündük. Hoş pedagog konusunda daha önceden de Koray'la konuşmuştum Ateş'i yılda bir iki kez götürelim. yaptıklarımız doğrumu yada Ateş' e neler yaparsak mutlu ve huzurlu bir çocuk olur diye bize yol gösterir.Olaylar üst üste gelince ve bakıcıyı değiştirince doğru zaman olduğunu düşündük. Koray'ın şubeden arkadaşı Özlem'in oğlunu götürdüğü Emine Eraslan'dan randevu alıp cumartesi günü oraya götürdük. Böylece Denver testide yaptırmış olduk. Emine hanım bizi dinledi. Ateş'le ilgili sorular sordu.Ateş'le biraz ilgilendi ve aslında Ateş'te herhangi bir problem olmadığını ama çok yanlız büyüdüğünü söyledi. Ben sabah 7'de çıkıp akşam 7'de geliyorum. Bizim apartmanda tanıdığımız Ateş'le yaşıt kimse yok. O nedenle Ateş'i sürekli kalabalık ve Ateş'in yaşıtlarının olduğu ortama sokmam gerektiğini söyledi. Hatta pazara götürmemi istedi. Bende önceden kadınlara kızardım küçücük çocukla pazarda ne işleri var bu kadarmı alışveriş meraklısı olunur diye ama meğer kadınlar bilmeden de olsa çocukları için iyi birşey yapıyorlarmış. Ege'yle bir araya getirin yavaş yavaş alışacak dedi. Ayrıca oyuncağını alsın problem etmeyin gerçek hayata hazırlanıyor böylece çocuklar dedi. Gerçek hayattada sizin elinizden bir sürü şey alınıyor falan dedi. Birde çok sağlıklı bir çocuk yetiştirmişsiniz tebrik ederim dedi. Böyle söyleyince çok mutlu oldum. Demek ki hislerimle hareket etmem işe yarıyormuş. Birde Koray içinde iyi oldu. Ben Ateş'i kalabalığa sokalım dedikçe Ateş rahatsız oluyor diye girmek istemiyordu. Benim değilde para verip söyleyen olunca diliyor kocacığım napalım. Bu vesile ile Ateş'i sık sık dışarı çıkarmaya çalışıyoruz. Pazar günü maltepe Carrefour içinde olan atari salonuna götürdük ama ne çocuk ana baba günüydü. Ateş önce biraz şaşırdı ama sonra oradaki oyuncaklarla oynamaya başladı. Böyle böyle alışacak napalım

Yeni yıl



Ailenin prensesleri



Önce onunla fotoğraf çekilmediği için küskün ceren





Annemle babam ilk gözdeleriyle Boracığım tam bir ergen olmuş. Onu görmeyeli çocukluktan çıkıp ergen gence dönmüş.







Ceren'in mutfağını karıştırırken



Yeni yıl umarım herkese başta sağlık,mutluluk ve para getirir. Yılbaşında Hülya'larda toplandık. Nilüferler,biz ve annemler. hep beraber yemek yedik. Sohbet ettik. Ateş'in kendinden büyük çocuklarla ilgili sorunu olmadığı için sıkıntı yoktu. Arda'yla gayet güzel oynadılar. Ceren'in odası onun için bulunmayan nimet. Bir sürü oyuncak mutfak bile var. Bizimki odayı karıştırmayı çok seviyor. Ateş paşa çocuklar içinde en geç uyudu. Gece 12'yi vurduğunda bizimki hala ayaktaydı. Tabii arabaya biner binmez sızdı kaldı. Güzel bir akşam geçirdik. Çocuklar kendilerine alınan hediyeleri açınca çok mutlu oldular. Ateş hediye paketi açmaktan hoşlanıyor çok mutlu oluyor.






















Uzun bir arada yaptıklarımız

El salamayı yeni öğrendik

odamızdan görüntü



Ege'yle top oynarken





Havuzda çok mutlu oldu. Kahkahaları havuzu çınlattı bizim serserinin











Oteldeki noel anneler ve Ateş paşa




Antalya tatilinden sonra yılsonu işlemleri yüzünden yoğun bir döneme girdik. Yazmaya fırsat bulamamıştım. İlk fırsatını bulduğum aralıkta yazayım dedim. Tatil bize iyi geldi. Ateş'le bolca zaman geçirme fırsatı bulduk. Ateş'i Ege'yle barıştırmamız mümkün olmadı ama uğraşıyoruz. Egecik gafletle Ateş'in elinden oyuncağını almaya çalışınca bizimki delirdi. Ufak tefek sorunlar dışında keyifli bir tatil oldu. Dönerken Ateş uçakta inmeye başladığımızda basınçtan kulakları ağrıdı ve bizimki delirdi. O kadar çok ağladı ki uçaktan hostesten önce biz indik. Havaalanında da devam etti ağlaması .ağlamaktan kustu o kadar kötü oldu. Koray uzun süre bana uçak deme demeye başladı okadar kötüydü.